ADRESA

Disk d.o.o. – Sjedište Toplička 54, Ciljuge, Živinice
Disk d.o.o. – Proizvodnja - Magistralni put 228A, Maline, Živinice

TERMOIZOLACIONI PANELI

PUR/PIR paneli: Inovacija u gradnji za održivu budućnost

U svijetu građevinske industrije, konstantna potraga za efikasnijim, ekološki prihvatljivijim i ekonomičnijim materijalima uvijek je u fokusu. U tom kontekstu, PUR/PIR paneli su postali ključna inovacija koja donosi revoluciju u način na koji gradimo i oblikujemo našu okolinu. Ovi paneli, napravljeni od poliuretanske (PUR) ili poliizocijanurate (PIR) pjene, predstavljaju vrhunsku kombinaciju performansi, izdržljivosti i održivosti.

Jedna od glavnih prednosti PUR/PIR panela je njihova visoka termo izolacija. Zahvaljujući svojoj strukturi, ovi paneli pružaju izuzetnu sposobnost zadržavanja topline u zimskim mjesecima te hlađenja u ljetnim mjesecima, što rezultira značajnim smanjenjem potrošnje energije u stambenim i poslovnim objektima. To ne samo da smanjuje troškove energije za vlasnike, već također smanjuje emisiju stakleničkih plinova, doprinoseći borbi protiv klimatskih promjena.

PRO THERM KROVNI PANEL
PRO THERM KROVNI PANEL

Ovi paneli, dizajnirani da pruže optimalnu termo izolaciju, postali su nezamjenjiv dio građevinskih projekata različitih namjena, od stambenih do komercijalnih i industrijskih objekata.

PRO THERM ZIDNI TERMOIZOLACIONI PANELI
PRO THERM ZIDNI TERMOIZOLACIONI PANELI

U potrazi za efikasnijim metodama izolacije, zidni termoizolacioni paneli su se istakli kao revolucionarno rješenje. Ovi paneli ne samo da obezbjeđuju izvanrednu toplotnu izolaciju, već pružaju i brojne druge koristi uključujući ekonomsku efikasnost, brzu montažu i estetski atraktivan dizajn.

PRO THERM FRIGO PANELI
PRO THERM FRIGO PANELI

Frigo paneli, poznati i kao hladnjački paneli, su se istakli kao ključna komponenta u industriji skladištenja hrane, obezbjeđujući optimalne uslove za čuvanje svježine i kvaliteta proizvoda.