ADRESA

Disk d.o.o. – Sjedište Toplička 54, Ciljuge, Živinice
Disk d.o.o. – Proizvodnja - Magistralni put 228A, Maline, Živinice

PROTHERM FRIGO PANELI

Frigo paneli, poznati i kao hladnjački paneli, su se istakli kao ključna komponenta u industriji skladištenja hrane, obezbjeđujući optimalne uslove za čuvanje svježine i kvaliteta proizvoda.

Frigo paneli su specijalno dizajnirani paneli koji kombinuju izolacione materijale visoke gustoće sa čvrstim vanskim slojem, stvarajući izvanrednu termičku barijeru koja sprječava gubitak hladnoće. Ovi paneli se koriste za izgradnju hladnjača, zamrzivača, rashladnih komora i drugih prostora za skladištenje hrane, obezbjeđujući stabilne temperature i optimalne uslove za čuvanje različitih vrsta proizvoda.

Jedna od ključnih prednosti frigo panela je njihova izuzetna termo efikasnost. Zahvaljujući visokokvalitetnim izolacionim materijalima kao što je poliuretan (PUR) ovi paneli efikasno zadržavaju hladnoću unutar prostora, čime se smanjuje potrošnja energije i održavaju stabilne temperature. Ovo je od suštinskog značaja za očuvanje svježine hrane i sprječavanje gubitka vrijednih resursa.

Pored termičke efikasnosti, frigo paneli su takođe ekonomski isplativi. Njihova brza montaža i jednostavno održavanje smanjuju troškove izgradnje i eksploatacije hladnjača, što čini ove objekte privlačnim i rentabilnim za različite industrije, uključujući prehrambenu, farmaceutsku i logističku.

Važno je istaći i fleksibilnost u dizajnu koju pružaju frigo paneli. Sa različitim dimenzijama, debljinama izolacije i mogućnostima oblaganja, ovi paneli omogućavaju prilagođavanje različitim potrebama i zahtjevima skladištenja hrane. Bez obzira da li se radi o malom rashladnom prostoru u restoranu ili velikoj industrijskoj hladnjači, frigo paneli pružaju pouzdano i efikasno rješenje za očuvanje svježine proizvoda.

Ukratko, frigo paneli predstavljaju inovativno rješenje koje pomaže u očuvanju svježine hrane i efikasnom korištenju resursa. Njihova kombinacija termo efikasnosti, ekonomske isplativosti i fleksibilnosti u dizajnu čini ih nezamjenjivim alatom u industriji skladištenja hrane.