ADRESA

Disk d.o.o. – Sjedište Toplička 54, Ciljuge, Živinice
Disk d.o.o. – Proizvodnja - Magistralni put 228A, Maline, Živinice

PROTHERM KROVNI PANEL

Ovi paneli, dizajnirani da pruže optimalnu termo izolaciju, postali su nezamjenjiv dio građevinskih projekata različitih namjena, od stambenih do komercijalnih i industrijskih objekata.

Jedna od glavnih prednosti krovnih termoizolacijskih panela je njihova visoka termo izolacija. Ovi paneli su konstruirani tako da smanje gubitak toplotne energije kroz krov, čime se značajno smanjuje potrošnja energije za grijanje ili hlađenje unutar objekata.

Osim što pružaju ugodnije unutrašnje uvjete, smanjenje potrošnje energije također rezultira nižim računima za energiju i smanjenjem emisije stakleničkih plinova, što ih čini ekološki prihvatljivim izborom.

Ovu vrstu panela čine profilisani limovi između kojih se nalazi ispun od poliuretana ili poliizocijanurata. Riječ je o panelima izrađenih od vrhunskih materijala uz korištenje najkvalitetnijeg lima na tržištu.

Vanjski dio panela čini trapezni lim, dok je unutrašnja strana ravno ili linijski profilisana.

Naši kupci mogu naručiti krovne panele u debljini od 30 do 150 mm, te izabrati boju ali i debljinu lima koji koristimo u proizvodnji panela.

Premium krovni termoizolacijski paneli omogućuju fleksibilnost dizajna i estetiku krovnih površina. Dostupni su u različitim bojama, debljinama i oblicima, što omogućava prilagodbu panela specifičnim zahtjevima projekta i estetskim preferencijama.